Magical Wasteland: A Brooklyn Show – Vernissage | 21 mars

Announcements — Noah Lyon on March 7, 2013 at 1:48 pm

“Magical Wasteland: A Brooklyn Show”

Välkomna på vernissage!

Under våren hämtar vi på Restaurang Niklas vår inspiration från Brooklyn, New York, och av den anledningen har vi bett galleristen Jonas Kleerup att producera en utställning med samma tema.

Dj: Ivo Kiusalaas

- När? Torsdag 21 mars, kl. 17.00-20.00
- Var? Niklas, Regeringsgatan 66

OSA på: http://stureplansgruppen.se/vernissageniklas
- Vernissagen presenteras i samarbete med Brooklyn Lager.
_____________________________

Galleristen Jonas Kleerup producerar en utställning med Brooklyn-tema till Restaurang Niklas som under våren har just New Yorks stadsdel Brooklyn som tema på sin meny.

Med Restaurang Niklas (f.d. 1900) har Niklas Ekstedt utvecklat ett koncept med en matsedel som byts ut en gång i halvåret och tar fokus från någon del eller stad i världen. Just nu är fokus på stadsdelen Brooklyn i New York och i samband med detta har galleristen Jonas Kleerup i uppdrag från restaurangen producerat en utställning med det området som tema. William Dunleavy från Superchief Gallery har sammanställt lokala fotografer från just Brooklyn med bilder från området där och konstnären Noah Lyon visar upp sin serie “People” som består av porträtt av ansikten från just Brooklyn

“Brooklyn är ständigt aktuellt i konstvärlden. Den lite mer fria och punkiga attityden därifrån bröt upp lite i den stela konstvärlden i början på 2000-talet och sen dess har fler och fler konstnärer och musiker förflyttat sig dit från Manhattan. Brooklyn är nu New Yorks ultimata smältdegel för kreativitet. Inom konstvärlden är det inget nyhet, jag har liksom flera andra gallerister de sista tio åren irrat runt i Brooklyn på väg mot alla konstnärers ateljéer.” säger Jonas Kleerup

“I definitely interpreted the “Brooklyn” theme to mean that the photos should be taken in Brooklyn, or at least be really representative of an aesthetic that Brooklyn has created.[…] For the show I tried to choose pictures that really encapsulate some of the magic of the wasteland. There’s a real wealth and class divide with so many people living on top of each other, but I’ve definitely tried to focus on some of the charming, hidden features of the borough.” säger William “Bill” Dunleavy. Han grundade Superchief som en slags digital platform att använda för att publicera sina och sina vänners konstverk, bilder och tankar. Efter två år ute i Brooklyn fick de genom stadens hjälp en lokal på Lower East Side där de från hösten 2012 driver sin konstnärsdrivna galleriverksamheten.

Noah Lyon arbetar med teckningar, målningar, fanzines, ljud, video, texter, performance och installationer. Populärkulturella referenser sätts samman och dekonstrueras liksom aggressiva och lekfulla kommentarer gentemot vår samtid i hans naiva målningar och teckningar. Han är sedan länge bosatt i Brooklyn med sin svenska hustru. På frågan vad bilderna “People” föreställer svarar han -”It’s the people of Brooklyn! Brooklyn is an incredibly dense and diverse place. People immigrate here from all over the world. My neighborhood is the one of the most integrated places on earth. All kinds of crazy characters! 2.5 million people live here so this is just a cross section drawn from memory. It’s a colorful portrait in black and white”

Utställningen pågår öppnar den 21/3 med vernissage mellan kl. 17.00-20.00 och pågår fram till sommaren. Varmt välkomna!
Utställningen kommer även visas hos Superchief Gallery i New York från den 4/6.

© NOAH LYON | Retard Riot | RRReviews | RRRiting | Music | Movies | Books | Buttons | Drawings | Paintings | Photos | Shows |

replica Rolex